preskoči na sadržaj
Vijesti

Novi Erasmus+ KA1 projekt: Labolatorij mentalnog zdravlja

LABORATORIJ MENTALNOG ZDRAVLJA- MENTAL HEALTH LAB

(Broj projekta 2021-1-HR01-KA122-SCH-000015017, OID: E10193935; 20.10.2021.-20.12.2022.)

 

Ove školske godine započinjemo još jedan Erasmus+ K1 projekt kojim želimo naglasiti i osvijestiti važnost brige o mentalnom zdravlju kao temelju kvalitete života.

Provedbom projektnih aktivnosti, koje se temelje na uvođenju i primjeni mindfulnessa,  našim ćemo učenicima pružiti dodatnu podršku za lakše nošenje sa stresom i životnim izazovima kroz poboljšanje općeg psiho-fizičkog stanja i zdravlja (mentalnog, emocionalnog i fizičkog), te povećanja motivacije, produktivnosti, uspješnosti i zadovoljstva.

Budući da mindfulness aktivnosti utječu na smanjenje stresa, poboljšanje učenja i koncentracije, rast emocionalne i socijalne inteligencije, te potiču zadovoljstvo, njihovom bismo primjenom značajno utjecali na dobrobit naših učenika i na kvalitetu njihovog sadašnjeg i budućeg života.

Projektni tim učitelja pohađat će stručne i kvalitetne edukacije s područja pozitivne psihologije, neuroznanosti i mentalnih tehnika s naglaskom na mindfulness. Nova znanja i vještine  implementirat ćemo u svakodnevni život škole kroz aktivnu praktičnu primjenu mindfulness aktivnosti u nastavnim i izvannastavnim procesima. Podučavanjem o povezanosti tijela i uma, zdravog načina života te vježbanjem mentalnih tehnika (kao što su npr. vježbe opuštanja, disanja, fokusa, higijene misli, zahvalnosti, suosjećanja, povezanosti s prirodom…) želimo učenicima približiti alate pomoću kojih će upravljati stresom, razviti svoje kognitivne, mentalne, emocionalne i socijalne vještine, koncentraciju i kreativnost, motivaciju i uspješnost, razvojni mindset, zdravlje i zadovoljstvo kako bi bili spremniji na životne izazove i ostvarili svoje najviše potencijale. Tako ćemo, uz stvaranje pozitivnije, motivirajuće atmosfere za učenje i podučavanje, kod naših učenika dugoročno razviti zdrave navike brige o mentalnom zdravlju. Od pojedinca se očekuje da bude uspješan i sretan, a obrazovni sustav ne pruža u dovoljnoj mjeri praktična znanja i vještine kako to ostvariti. Ovakvim ćemo pristupom i principima mindful škole djeci od rane školske dobi osvijestiti pristupačne mentalne tehnike koje utječu na povećanje kvalitete života i donose višestruku dobrobit u razvoju pojedinca i društva u cjelini. 

Pojedine projektne aktivnosti provodit ćemo u suradnji s roditeljima, lokalnom zajednicom i institucijama te s partnerskim školama u zemlji i inozemstvu.

Sve projektne aktivnosti mogu se pratiti na mrežnim stranicama škole.
Više o projektu: http://os-fkrezme-os.skole.hr/erasmus_

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 10. 2021. 13:00

Obilježavanje Dana kruha

Dragi učenici, pred nama je obilježavanje Dana kruha kao simbola blagostanja i zahvalnosti za plodove zemlje. U okviru nastave nekih predmeta, upoznat ćete se pobliže s tom temom.

Ove godine središnje proslave u predvorju škole neće biti, obilježit ćemo ga na nešto drugačiji način.

Umjesto izrade krušnih proizvoda koje ste izrađivali u obitelji i donosili u školu, naš trud i molitva bit će usmjereni prema onima kojima je to najpotrebnije.

U tijeku je akcija Crvenoga križa, donosili smo prehrambene proizvode.
Kasnije - tijekom jeseni do Božića, sakupljat ćemo prehrambene proizvode i odnijeti ih u Rijeku ljubavi.

U tijeku je Projekt „Marijini obroci“ i trajat će cijelu godinu te vas pozivamo da se , prema svojim mogućnostima uključite i tako pomognete najsiromašnijima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2021. 11:34

Učenici 5.b obilježili Međunarodni dan bijelog štapa

Međunarodni dan bijelog štapa, odnosno Dan slijepih i slabovidnih osoba, obilježava se svake godine 15. listopada. U nekoliko škola tijekom cijelog tjedna s učenicima su provedene različite aktivnosti.

Učiteljica Patricija Hercog iz Osnovne škole Hinka Juhna, Podgorač, učiteljica Alenka Taslak iz Osnovne škole Dore Pejačević Našice, učiteljica Ivana Hrastović Mandarić iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“, Đakovo te učiteljica Ksenija Rumora iz Osnovne škole Franje Krežme, Osijek pripremile su, sudjelovale i organizirale javni online događaj na županijskoj razini. Veliku pomoć pri tome su imale u suradnji s predsjednicom Udruge slijepih Našice Tatjanom Belom, majkom slijepoga dječaka, učenika drugog razreda ekonomske škole te aktivnim članom Rolandom Butkovićem koji je vid izgubio u Domovinskom ratu. Ovim putem učiteljice se zahvaljuju na neizmjernoj podršci jer su nam Borna Bela i Rolando Butković prenijeli svoja iskustva.

Predsjednica Udruge slijepih Našice, Tatjana Bela, upoznala nas je s radom Udruge. Borna nam je pokazao kako se priprema za nastavu i kako provodi svoje slobodno vrijeme, a Rolando nam je pričao o svojim iskustvima prije i nakon gubitka vida. Naši su učenici imali priliku saznati jako puno o načinu života slijepe osobe: razgovarali su sa slijepim osobama, vidjeli kako oni provode svoje svakodnevne aktivnosti, hodali uz pomoć štapa za slijepe i slabovidne osobe, pogledali animirani film o psu vodiču za slijepe osobe, upoznali se s Brailleovim pismom, napisali svoje ime na brajici, opipali predmet s povezom na očima i  pojeli užinu s povezom.  Na taj se način kod djece razvija empatija. Gledanjem, slušanjem i proživljavanjem informacija iz prve ruke te provođenjem aktivnosti tijekom kojih učenici osobno proživljavaju poznate situacije na drugačiji način postiže se puno snažniji efekt prihvaćanja osoba koje se razlikuju od ostalih te uključivanje takvih osoba u naše svakodnevne aktivnosti.

Učenici naše škole uredili su pano za sve učenike i posjetitelje škole kako bi se pobliže mogli informirati o Danu bijelog štapa i o Braiellovom pismu. Sva iskustva, informacije i aktivnosti dokumentirane su na Microsoftovoj online platformi Flipgrid (https://flipgrid.com/2f44242f) koja njeguje zabavno i poticajno okružje za društveno učenje. Izrađeno je oko 70 video uradaka koji su podijeljeni na županijskoj razini. Sve je počelo kao obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa na razini škole i na razini grada. Velika želja učiteljice Alenke Taslak je bila proširiti ove aktivnosti. Ove godine s Udrugom slijepih Našice povezalo se još više škola iz Osječko-baranjske županije te su se svi uključili u razne aktivnosti. Naš cilj za sljedeću godinu je upoznati i druge županije s našim aktivnostima, podijeliti naše ideje i iskustva kako bismo učitelje i učenike u drugim županijama upoznali sa specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba te postigli poticajnu integraciju na široj razini. 

Fotogaleriju možete pogledati na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2021. 10:53

Legende Baranje - biciklistički obilazak Baranje - primjer dobre prakse

Što je cikloturizam? U kakvom su stanju dvorci u Dardi i Bilju i što s njima? Što danas proizvodi poljoprivredni kombinat "Belje"? Što čini močvarnu floru i faunu Kopačkog rita?

Odgovore na ova pitanja potražili su učenici 8.b razreda naše škole i učitelj geografije Zvonimir Stipešević u utorak 4.10.2021. i posjetili Baranju na biciklima u sklopu aktivnosti Erasmus+ KA1 projekta Nova dimenzija obrazovanja za bolju Europu. Obilazak je imao za cilj upoznati prirodnu i kulturnu baštinu i gospodarstvo nama susjedne regije Baranje. 

Na početku vožnje zaustavili smo se kraj oznake lokacije nekadašnjeg svjetskog čuda -Sulejmanovog mosta do Darde. Obišli smo zapuštene dvorce Estherhazy u Dardi i Eugena Savoyskog u Bilju, čuli priče o njihovom nastanku i njihovim vlasnicima i zatim raspravljali o mogućnostima obnove i o potencijalnim funkcijama dvoraca. Posjetili smo i zgradu uprave poljoprivrednog kombinata "Belje" i istražili koje njihove proizvode danas možemo kupiti u trgovini u Bilju. Pauzu i odmor od bicikliranja imali smo u Dardi na odmorištu "Đola" prije obilaska Kopačkog rita. U parku prirode "Kopački rit" na obali jezera Sakadaš proučavali smo i fotografirali močvarnu floru i faunu, vrbe i topole, trsku i šaš, žabe i kornjače, kormorane i labudove... Na našoj ekspediciji po krajnjem jugu Baranje napravili smo preko 40 kilometara i upoznali tek djelić bogate kulturne i prirodne baštine regije koju dijelimo s našim susjedima Mađarskom. Ostavili smo još dosta zanimljivosti za istražiti u budućim vožnjicama...

Više fotografija možete pogledati na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 10. 2021. 11:44

#ErasmusDays


U zajedničkom obilježavanju #ErasmusDays, uz 30 škola iz Slavonije i Baranje, sudjelovala je i naša škola, a predstavili smo se sa čak tri Erasmus+ projekta.

U organizaciji profesorice Ivane Štiglec (I. gimnazija Osijek) izradili smo zajedničku digitalnu izložbu Erasmus+ projekata u kojoj se može pročitati o učinku Erasmus+ projekata na učenike i nastavnike te pronaći inspiracija za neke nove projekte.

Poveznica na knjižicu -digitalnu izložbu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 10. 2021. 09:51

Najava humanitarnog koncerta za Marijine obroke

U utorak, 12. listopada 2021., naša vjeroučiteljica Jasmina Rašković sudjelovala je u emisiji Slavonske televizije "Otvoreni studio" i zajedno sa mr. art. Vesnom Coufal Jaić, profesoricom solo pjevanja u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku, najavila održavanje humantiarnog koncerta u sklopu inicijatevie Marijini obroci na kojem će nastupiti i naši učenici 4.b razreda sa scenskom igorm "Samo 132 kune". Više o samoj inicijativi i  koncertu koji je najavljen za nedjelju, 17. listopada 2021., pogledajte na poveznici.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 10. 2021. 09:32

59. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Na 59. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, održanog u Varaždinu od 1.10.-3.10.2021., u natjecateljskom dijelu su sudjelovali i naši učenici:

Marko Jukić, 6.r, animirani film Džem
Juraj Stanković, 8.r, eksperimentalni film Nedjelja
Dorijan Čaušić, 8.r, eksperimentalni film Iluzija

U kategoriji Slobodni stil, učenik Dorijan Čaušić je za film Iluzija nagrađen 1. MJESTOM.

Čestitamo učenicima na postignutim rezultatima i želimo im puno uspjeha u novim filmskim izazovima!

Svečano zatvaranje i dodjelu nagrada 59. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Varaždinu možete pogledati na poveznici.

Sve dodijeljene nagrade možete pogledati na poveznici.

Projekcije filmova možete pogledati na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 10. 2021. 21:45

Učenici 4.a posjetili GISKO povodom Dječjeg tjedna

Učenici 4.a su 5. listopada u sklopu Dječjeg tjedna posjetili Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek i sudjelovali u različitim, zanimljivim radionicama.
Koordinatorica pedagoško animatorske aktivnosti, dipl. knjižničarka Suzana Biglbauer osmislila je niz didaktičkih igara koje su učenike potakle na slušanje i čitanje priča s temom "Što želim biti kada odrastem?".
Upoznali su izdanja novih knjiga i razmijenili svoja čitalačka iskustva, a u prostoru American Cornera pisali su slova glagoljice i latinice 3D olovkama.
Također su naučili programirati svoj micro:bit te su uspjeli isprogramirati i svoj prvi robot!
Bilo je poučno, izazovno i jako zanimljivo.

Više fotografija možete pogledati na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 10. 2021. 09:57

Državna smotra učeničkih zadruga

33. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske  održava se online od 5. do 8. listopada na YouTube kanalu Hrvatske udruge učeničkih zadruga.  

Našu Zadrugu putem videouratka predstavljaju Tena Madunić i Toni Vujičić.  Mentorica je Nevenka Mudri Mušanić. 

Čestitamo!

Detaljnije možete vidjeti pod opširnije.

Ako promišljate i djelujete inovativno, kreativno i poduzetnički, nema dvojbe – Vi ste zadrugari!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 10. 2021. 15:00

Profesorica Ksenija Rumora među najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima u školskoj godini 2020./2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja odabralo je 511 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2020./2021. među kojima je i naša profesorica engleskog i njemačkog jezika, Ksenija Rumora.

Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabrani su prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, kategorije uključuju: mentorstvo učenicima na natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unapređenje rada škole te rad na unapređenju sustava obrazovanja.

Virtualna dodjela nagrada pod nazivom Godišnje nagrađivanje odgojno-obrazovnih djelatnika koju organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja na međunarodni Dan učitelja, održava se u utorak, 5. listopada 2021. godine s početkom u 10 sati, kada će se prof. dr. sc. Radovan Fuchs obratiti s čestitkom nagrađenim odgojno-obrazovnim radnicima.

Čestitamo našoj kolegici i profesorici te joj želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2021. 10:00

Europski dan jezika 26.9.2021.

U osnovnoj školi Franje Krežme u Osijeku su njemački i engleski jezik ravnopravni od 1. do 8. razreda zahvaljujući izvrsnoj suradnji roditelja, učitelja i stručne službe.

      

Kao i svake godine i učenici OŠ Franje Krežme uključili su se u proslavu Europskog dana jezika 26. rujna. Ove godine je to jubilarna 20. obljetnica EDJ, a istu smo obilježili izvan učionica. Naši video uradci biti će predstavljeni 30. rujna online na državnoj razini u organizaciji OŠ Antuna Kanižlića u Požegi.

Opis svih aktivnosti možete pogledati pod opširnije, a video uradak možete pogledati na poveznici.

8.a - Sehenswürdigkeiten: Stadtführung
učiteljica M. Barišić

8. i 6. razredi – NO stress/ KEIN Stress:
Deutsch/English & Mindfulness
učiteljica S. Kuharski

5.b – Smoothie & Inspiring Healthy Lifestyles:
Zutaten auf Deutsch/Ingredients in English
učiteljica K. Rumora

6.b – Wir singen: Ode an die Schule
4.b – Wir spielen: Memory
2.a – Wir spielen: Hüpf mit mir
učiteljica D. Hajduković

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 9. 2021. 11:56

NO stress/ KEIN Stress: English/ Deutsch & Mindfulness

(Ne)obični sati engleskog i njemačkog jezika: opušteno i bez stresa u novu školsku godinu! 😊

Što se događa u mojoj glavi?
Kamo lutaju moje misli i kako to utječe na raspoloženje?
(Kako se nositi s vrtlozima misli, osjećaja i sa stresom?)
Kako biti ovdje i sada, opušten i sretan?Učenici šestih i osmih razreda i učiteljica Stanislava Kuharski potražili su odgovore na (ne)običnim satima engleskog i njemačkog jezika. 
Mindfulness vježbama usredotočenosti obratili su pozornost na dah i disanje, probudili su sva svoja osjetila, opustili se i uživali u trenutku. Razvijali su koncentraciju i kreativnost, a sve su se aktivnosti odvijale na engleskom i/ili njemačkom jeziku.
Uz poneko čuđenje (neki su se "njemački smijali", neki su "engleski disali", a neki su po prvi puta hodali bosonogi po travi) učenici su stekli nova znanja, vještine, iskustva i pri tome se dobro zabavili.
Ovom smo prilikom obilježili Europski dan jezika, provodili aktivnosti aktualnog Erasmus+ KA1 projekta „Nova dimenzija obrazovanja za bolju Europu“, te najavili novi Erasmus+ KA1 projekt „Laboratorij mentalnog zdravlja“ koji započinje u listopadu ove školske godine.

Dojmove učenika i fotogaleriju možete pogledati pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 9. 2021. 10:10

Rezultati međunarodnog matematičkog natjecanja „Klokan bez granica“

 
Učenici naše škole koji su primili nagrade za natjecatelje u 10 % najboljih:
 

R.br.

Ime

Prezime

Bodovi

Kategorija

1

Pavle

Šunjić

53,75

PČELICE

1

Vedran

Macelaru

60,00

LEPTIRIĆ

2

Petar

Tanacković-Faletar

56,25

LEPTIRIĆI

3

Juraj

Makarović

50,00

LEPTIRIĆI

1

Ana

Bosančić

92,00

BENJAMIN

2

Marko

Jukić

90,00

BENJAMIN

 

Čestitke svim nagrađenim učenicima! 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 9. 2021. 08:28

Obavijest za učenike prvih razreda

Dragi učenici prvoga razreda, poštovani roditelji,


veliko nam je zadovoljstvo i sreća što zajedno krećemo u novo razdoblje osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja.
Prvi nastavni dan započet će, bez školskih torbi, u 11.00 sati okupljanjem ispred škole. Zajedno ćemo ući u našu školsku sportsku dvoranu i smjestiti se prema naputku učitelja.
Na početku ćemo se pozdraviti i zajednički pogledati kratku priredbu. Nakon toga učenici sa svojim učiteljicama odlaze u svoje učionice, a roditelji ostaju u dvorani poslušati prezentaciju o radu škole, osnovnim pravilima, kućnom redu škole i produženom boravku.


Planiramo  završiti u 12.00 sati.    

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 8. 2021. 15:28

Obavijest učenicima i roditeljima

Dragi učenici, poštovani roditelji,
sretni smo i zadovoljni što novu školsku godinu 2021./2022. započinjemo radom u školi. Zajedno ćemo se družiti, igrati, učiti i raditi u našim učionicama, školskom dvorištu i školskim hodnicima. Kako bismo izbjegli nove zaraze Corona virusom, pridržavat ćemo se epidemioloških mjera.


ULAZ U ŠKOLU s maskama i dezinficiranje ruku
Učenici 1., 2. i 4. razreda ulaze u školu iz dvorišta u 7 i 45 u pratnji svojih učitelja.
Učenici 3. razreda ulaze u školu iz dvorišta na ulaz školske sportske dvorane u 7 i 45 u pratnji svojih učitelja.
Učenici od 5. do 8. razreda ulaze na glavni ulaz iz Školske ulice u 7 i 50 kada ih pusti dežurni učitelj ili dežurna spremačica.

NA NASTAVI
Nastava će se održati po redovitom rasporedu sati. Ove ćemo godine održavati kabinetsku nastavu, što znači da ćete se morati brzo preseliti u drugu učionicu – kabinet, noseći hodnikom maske. Sjedit ćete u svim učionici uvijek na istom mjestu.
U učionici nećete nositi maske jer ćemo osigurati dovoljan razmak.
I dalje ćemo primjenjivati epidemiološke mjere: u torbi ćemo imati maske, dezinfekcijsko sredstvo za ruke, papirnate maramice, paketić vlažnih maramica, svoje boce s vodom, plastičnu kutiju za užinu.

UŽINA
Učenici od 1. do 4. sata užinaju 2. sat u svojim učionicama uz pridržavanje higijenskih mjera i obvezno pranje ruku.
Učenici od 5. do 8. razreda užinaju nakon 3. sata u svojim učionicama uz pridržavanje higijenskih mjera i obvezno pranje ruku. 
Potrebno je u kutiju za užinu staviti voće ili dodatnu užinu kako biste mogli izdržati cijeli nastavni dan i nesmetano obavljati svoje školske obveze. 

ZA RODITELJE
Bez obzira na uzrast učenika potrebno je provjeriti ima li dijete sve osnovne potrepštine za održavanje epidemioloških mjera. 
Vrlo je važno dati djetetu prvi obrok kod kuće – doručak, kako bi lakše moglo dočekati užinu u školi.
Kako učenici ponekad imaju 6 školskih sati i više, potrebno mu je u torbu staviti dodatnu užinu ili voće jer učenik za vrijeme nastave ne smije napuštati školu kako bi kupio užinu.
Molimo sve roditelje da ne ulaze u prostore škole, već da dijete doprate do ulaznih vrata.
Ako učenik nešto zaboravi te mu dodatno donosite, predajte dežurnoj spremačici s naznakom kome dostaviti.
Pri dolasku na informacije potrebno je prethodno obavijestiti učitelja/učiteljicu i pridržavati se epidemioloških mjera.
Ako imate vi ili ste primijetili kod djeteta simptome prehlade, kašlja, povišene temperature, crijevne viroze i slično, ostavite dijete kod kuće, konzultirajte se s liječnikom i obavijestite razrednika. 

Budimo odgovorni, čuvajmo svoje i tuđe zdravlje.

Veselimo se zajedničkom radu i druženju.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 8. 2021. 15:15

Ugodno ljeto!

 

 

Dragi učenici,

Želimo vam vesele praznike i ugodno ljeto!

Vidimo se 6. rujna 2021.!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 7. 2021. 13:21

Udžbenici

Popis udžbenika nalazi se u desnom stupcu. Kupuju se naslovi označeni plavom bojom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 7. 2021. 13:01

Erasmus+ KA2 projekt: Together to get there - projektne aktivnosti od ožujka do lipnja

Kako očuvati  mora i oceane? Zašto je plastika štetna i kako reciklirati? Koja su svojstva vode i kako ju kreativno prikazati? Što učenici 3.a imaju zajedničko s učenicima s Cipra? Sve to, i mnogo više, imali su priliku saznati učenici i učitelji naše škole  tijekom projektnih aktivnosti koje su tijekom svibnja i lipnja provodili u suradnji s učenicima iz europskih zemalja u sklopu  Erasmus+ KA229 projekta strateškog partnerstva Together-to get there,  koji za glavni cilj ima jačanje ekološke osviještenosti učenika kroz primjenu timskog načina poučavanja i pozitivne psihologije. Po završetku razrednih projekata, uz podršku učiteljskih timova, naši su se učenici putem videokonferencijskog sata povezali i družili s učenicima iz Finske, Grčke, Italije, Španjolske i Cipra, kada su na engleskom jeziku predstavljali svoje kreativne uratke te  razmjenjivali rezultate svojih istraživanja, nova saznanja,  vještine i zanimljivosti o svojim školama i zemljama. 

 „Učenici su bili sretni, ponosni i jako zadovoljni. Nakon susreta učenici su izražavali  svoje oduševljenje  i želju za novim sličnim susretima na  nekom novom projektu.   Zadovoljstvo je bilo promatrati interes, aktivnost i veliko uzbuđenje učenika u novim načinima učenja. Ovakav način učenja i razmjene znanja  je poticajan  i za učenike i učitelje.“, učiteljica Sandra Binder.   

Više o projektnim aktivnostima (izvješća, fotografije i videozapisi po razredima) pogledajte na poveznici.

           

 Stanislava Kuharski, koordinatorica projekta

                                           

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 6. 2021. 19:21

Natjecanje „Klokan bez granica“ 2021.

U četvrtak 10. lipnja 2021.  u našoj je školi održano  međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Sudjelovalo je 69 učenika od  2. do 8. razreda podijeljenih u 5 kategorija.

Detaljnije možete vidjeti pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 6. 2021. 16:24

Šestaši posjetili MLU

U sklopu nastave hrvatskog jezika učenici šestih razreda posjetili su izložbu Strip u Muzeju likovnih umjetnosti. Vidjeli su razne vrste stripova, učili o povijesti i nastanku stripa te  gledali razne videozapise o crtačima stripova.

Fotogaleriju pogledajte na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 6. 2021. 16:35

Zabavno i edukativno u 3.a

Učenici 3.a razreda, s učiteljicama Matejom Sabljak i Sandrom Binder,  proveli su nezaboravan dan na ranču Ramarin u Garčinu. Uživali su u predivnom krajoliku, raznim sportskim igrama, šetnji… Poseban je doživljaj bilo jahanje konja. Na terenu su ponovili mnoge pojmove iz prirode i društva, a i naučili nešto novo o živom svijetu uz vode stajaćice.

Fotogaleriju možete vidjeti na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 6. 2021. 17:17

Glasovanje za kalendar

Pozivamo vas da glasate za rad učenika iz Osijeka koji su sudjelovali  u projektu izrade kalendara za 2021. godinu. 
Projekt   DaF-Vertikale je nastao u sklopu nastave njemačkog jezika. 
Svi detalji su na poveznici za glasanje.
Hvala svima!

Kalendar je na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 6. 2021. 10:12

Uspješna UZ Krežmolina

Čestitke Teni Madunić i Toniju Vujičiću iz 5. b razreda te mentorici Nevenki Mudri Mušanić na odličnom rezultatu na 18. smotri učenikih zadruga Osječko-baranjske županije. Ostvarili su plasman na Državnu smotru učeničkih zadruga RH. Krežmolina se predstavila  proizvodom "Nosi eko"-platnena torba.

Čestitamo svim zadrugama, a posebno najboljima  UZ Jelisavac i UZ Isidora.

Hvala svim učenicima koji su izrađivali platnene torbe te svima koji su sudjelovali u izradi videouratka smotre (Noli Cakić, Sunčici Stojčić i Ivanu Saboleku).

Pogledajte fotogaleriju proizvoda i videouradak o Smotri.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 5. 2021. 20:58

Terenska nastava 4. a

Učenici 4.a razreda su s učiteljicama Ksenijom Vilić i Ramonom Sajler konačno dočekali jedan vedar, sunčani dan i odbiciklirali na izvanučioničku nastavu na lijevoj obali Drave. Na travnjaku iza katakombi su proveli zanimljivo prijepodne u raznim igrama, ali i upoznavanju i prepoznavanju biljaka travnjaka o kojima su učili.  Kako im je bilo pogledajte u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 5. 2021. 20:47

NOVI VREMENIK NATJECANJA KLOKAN BEZ GRANICA 2021.

Novi vremenik:

10. 6. 2021. Natjecanje Klokan bez granica

9. 7. 2021. objava rješenja na mrežnim stranicama HMD-a

12. 7. 2021. objava neslužbenih rang – lista na mrežnim stranicama HMD-a

12. 7. – 19. 7. u 23:59 zaprimanje primjedbi na plasman ili netočne podatke  isključivo elektronskim putem na e-mail klokan@math.hr

Podjela nagrada u prvom tjednu nastavne godine 2021./22.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 23. 5. 2021. 18:31

Škola tenisa Vijest ima dokument u privitku

Hrvatski teniski savez provodi projekt pod nazivom "Igraj tenis". Cilj programa je upoznati učenike 1. i 2. razreda s tenisom, sportom kojim bi se mogli baviti cijeli život. Navedeno bi u značajnoj mjeri utjecalo na poboljšanje zdravstvenog i psihosocijalnog statusa, koji je ključan u daljnjem psihofizičkom razvitku djece.
Tenis klub Osijek, u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, omogućuje besplatnu školu tenisa u trajanju od 30 sati.

U sklopu projekta "Igraj tenis",  treneri su upoznali naše učenike s ovim znimljivim sportom te ih, također,  pozvali na treninge.

Fotogaleriju pogledajte na poveznici.

Sve informacije vezane uz upis nalaze se u privitcima pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 19. 5. 2021. 20:03

Večer čitanja

Učenici 3. b razreda, sa svojom učiteljicom Vlatkom Antunović,  organizirali su u našoj skoli Večer čitanja. To je bila posljednja svečana akrivnost u sklopu provedenog razrednog projekta ČITAMO SVI U OBITELJI. Učenici su bili u školi u večernjim satima, od 19.00 do 22.00 sata, družili se i razgovarali o pročitanim knjigama. Tijekom predstavljanja knjiga, koje su donijeli  kao prijedlog za slobodno čitanje, susreli su se s mnogim zanimljivim naslovima.
Završne aktivnosti bile su nijemi film i potraga za duhom Franje Krežme.
Oduševljenje se nije moglo skriti, osmjesi s lica nisu silazili, a  isplanirali su ovakav projekt ponoviti.
Bravo!

Fotogaleriju pogledajte na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 19. 5. 2021. 19:41

Uspješni tehničari

Na Državnom natjecanju iz tehničke kulture sudjelovali su Marko Jukić (6.a), koji je u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina  izradio vrtuljak i osvojio 10. mjesto, a Barbara Brandeker (8.b) je u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve osvojila 8. mjesto.

Čestitamo učenicima i mentorici Ivani Zakanji!

Fotografije možete vidjeti pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 5. 2021. 17:18

Učenički triatlon

Učenici nižih razreda naše škole sudjelovali su u sportskom projektu Dječji triatlon. Projekt je pokrenuo Školski sportski savez grada Osijeka u suradnji s AK Slavonija-Žito, a namijenjen je učenicima od 1. do 4. razreda osječkih osnovnih škola.
Triatlon je proveden kroz 3 discipline: skok u dalj iz mjesta, trčanje na 20m i poligon.
Rezultati i fotografije Dječjeg triatlona mogu se pogledati na službenoj web stranici Saveza www.ssso.hr i na Facebook stranici Školski sportski savez grada Osijeka.

Fotogaleriju možete vidjeti na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 5. 2021. 16:18

Upisi u srednju školu Vijest ima dokument u privitku

Vremenik upisa u srednje škole pogledajte u dokumentu pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 5. 2021. 11:03

Naš najčitatelj!

Nikola Faletar Tanacković, učenik 4.a razreda, proglašen je najčitateljem među djecom i mladim korisnicima Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku.

Videouradak pogledajte na poveznici.

Čestitamo Nikoli!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 4. 2021. 20:13

Edukativno i ekološki

24. travnja 2021. učenici 3. b razreda, sa svojom  učiteljicom Vlatkom Antunović, sudjelovali su u tradicionalnoj biciklijadi Filozofskog fakulteta. Biciklijada, od Osijeka do Kopačkog rita, je i ove godine organizirana u znak potpore nacionalnoj kampanji za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom.  
Učenici su se rado uključili u akciju jer obožavaju voziti bicikle, a izazov je bio savladati i navedenu rutu. Akcijom su podsjetili da je započela i sezona bicikliranja, ekološki prihvatljivog načina prijevoza. Na kraju su osvježili noge u Dravi!

Fotogaleriju pogledajte na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 4. 2021. 21:33

Mali ekolozi i Dan planeta Zemlje

Učenici 3. b razreda, u sklopu aktivnosti Mali ekolozi,  obilježili su Dan planeta Zemlje izrađujući spremnike za odlaganje čepova. Imali su vrlo zanimljive ideje, a cilj im je bio podsjetiti djecu i odrasle da je odvajanje i prikupljanje čepova važno. 
Također, čepove prikupljaju u sklopu humanitarne akcije u koju je uključena i naša škola.

Pojedine spremnike možete vidjeti pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 4. 2021. 17:27

Županijsko natjecanje iz matematike

29. ožujka 2021. održano je Županijsko natjecanje iz matematike u OŠ "Mladost", Osijek.

 

Naši su učenici ostvarili izvrsne rezultate:

Nikola Tanacković Faletar (4.a) - 1. mjesto, mentorica Ksenija Vilić

Luka Ivančić (4.a) - 7. mjesto, mentorica Ksenija Vilić

Hrvoje Blago Ambrinac (4.a) - 19. mjesto, mentorica Ksenija Vilić

Anja Matek (5.b) – 11. mjesto, mentor Boris Bubalović

Marko Jukić (6.a) – 2. mjesto, mentorica Anita Nikolić

Nikolina Blažević (8.a) – 2. mjesto, mentor Boris Bubalović

 

Čestitamo mladim matematičarima i njihovim mentorima!

Detaljnije pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 4. 2021. 11:47

Razredni muzej 3.b

Učenici 3. b  realizirali su  projekt Razredni muzej. Projekt je planiran uz nastavne sadržaje  iz predmeta Priroda i društvo (Snalaženje u vremenu). 
Učenici su u svojoj bližoj okolini pronalazili predmete iz prošlosti  te istraživali o njima. Nakon izlaganja u razredu, predmeti su dobili svoje mjesto u Razrednom muzaju. 
Uživali su u realizaciji projektnih ciljeva i naučili mnogo  o svojoj prošlosti.

Fotografije pogledajte pod opširnije,

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 4. 2021. 11:36

Modelarska liga (županijska razina)

Naši su učenici sudjelovali  u ekipnom natjecanju županijske razine Modelarske lige te osvojili izvanredna postignuća.

Učenici Dea Dunković i Marko Jukić (6. a) izradili su Sulejmanov most i Vodena vrata, osvojili su 2. mjesto 
Učenici Jakov Gutzmirtl i Leona Prokš (8. b) izradili su Maketu dječjeg igrališta,  osvojili 2. mjesto 
Učenice Barbara Brandeker i Gea Alegra Radetić (8. b) izradili su Vatrogasno vozilo, osvojili su 1. mjesto i plasirali se na državno natjecanje

Sve radove možete vidjeti u kratkom videu na poveznici.

Čestitamo učenicima i mentorici Ivani Zakanji!

Detaljnije pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 26. 3. 2021. 10:18

Županijsko natjecanje iz fizike

8. ožujka 2021. održano je županijsko natjecanje iz fizike u OŠ Fran Krsto Frankopan u Osijeku.

Naši učenici ostvarili su izvrsne rezultate:
Nikolina Blažević (8. a) - 1. mjesto
Boris Milojević (8. a) - 2. mjesto
Ivan Sabolek (8. a) - 3. mjesto
Matej Glavota (8. a) - 13. mjesto

Čestitamo mladim znanstvenicima i mentorici Ivani Zakanji!

Detaljnije pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 26. 3. 2021. 10:02

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture

5. ožujka 2021. održano je Županijsko natjecanje iz tehničke kulture u OŠ Jagode Truhelke u Osijeku.

Naši su učenici ostvarili  izvrsne rezultate:
Doria Krmpotić (5. a)  -  4. mjesto u kategoriji Modelarstvo i maketarstvo
Marko Jukić (6. a)  - 1. mjesto u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina te se plasirao na državno natjecanje
Barbara Brandeker (8. b) - 1. mjesto u kategoriji Robotsko spašavanje žrtava (Dom tehnike) te se plasirala na državno natjecanje 

Čestitamo vrijednim učenicima i mentorici Ivani Zakanji!

Detaljnije pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 26. 3. 2021. 09:42

Internet može biti ljepše mjesto

Centar za razvoj mladih u sklopu projekta Siguran klik proveo je natječaj za najbolje dječje literarne radove na temu Internet može biti ljepše mjesto. Projektni tim donio je odluku o najboljima koje će nagraditi prigodnim plaketama: 

1. mjesto – Lea Sekulić, učenica 8.a razreda Osnovne škole Sunja
2. mjesto – Marko Jukić, učenik 6.a razreda Osnovne škole Franje Krežme, Osijek
3. mjesto – Hrvoje Debeljak, učenik 3. razreda Srednje škole Pregrada.

Rad možete pročitati pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 3. 2021. 17:52

Županijsko natjecanje iz informatike

 

3. ožujka 2021. održano je Županijsko natjecanje iz informatike u prostorijama Zajednice tehničke kulture Osijek. Na natjecanju je sudjelovala Anja Matek, učenica 5. b razreda,  u kategoriji Digitalne kompetencije te osvojila izvrsno drugo mjesto. 

Čestitamo Anji i mentorici Aniti Ivančičević!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 3. 2021. 16:40

Pjevaj, sviraj, pleši

U sklopu  međužupanijskog edukativnog projekta “PJEVAJ, SVIRAJ, PLEŠI”, čiji je nositelj OŠ dr. Ivana Merza Zagreb, sudjelovali su učenici 4. a i b, 6. b te 7. a i b razreda.  Zajedno s učiteljicom glazbene kulture Nives Boras, kroz glazbeno-plesne aktivnosti, obrađivali su temu The Beatles. Na odabrane skladbe ovog britanskog rock sastava marljivo su uvježbavali koreografiju, bubnjanje, pjevanje i sviranje. Snimke njihovih izvedbi možete pogledati i poslušati na  poveznicama pod opširnije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 3. 2021. 16:00

Obavijest za učenike koji idu na Županijsko natjecanje iz geografije Vijest ima dokument u privitku

Županijsko natjecanje iz geografije održat će se 25. ožujka 2021. godine s početkom u 13 sati, a ispit će se pisati uživo, ne on line.

U prilogu, pod opširnije, su postavljeni ishodi po razinama natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 3. 2021. 11:27

Rezultati Županijskog natjecanja iz kemije Vijest ima dokument u privitku

Rezultate Županijskog natjecanja iz kemije možete vidjeti u prilozima pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 3. 2021. 17:45

Županijsko natjecanje iz kemije Vijest ima dokument u privitku

Zadaće i rješenja Županijskog natjecanja iz kemije nalaze  se u prilozima koje možete vidjeti pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 3. 2021. 13:26

Dan ružičastih majica

Dana 24. veljače 2021. godine (srijeda), kao i svake godine do sada, obilježava se Dan ružičastih majica koji je vezan uz prevenciju vršnjačkog nasilja. 

Pozivamo sve učenike i djelatnike škole da obuku ružičastu majicu i podrže prevenciju vršnjačkog nasilja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 2. 2021. 11:22

"Novonormalni maskenbal"

 

I ove smo godine, iako potpuno drugačije, imali maskenbal u školi. Bio je to jedan "novonormalni", a kako je bilo u razredima pogledajte na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 2. 2021. 15:58

Upisi u prvi razred-pregled kod školskoga liječnika

Poštovani roditelji,
nakon što ste svoje dijete prijavili u školi, trebate dogovoriti i termin  pregleda kod školskoga liječnika. Detalje možete vidjeti na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 2. 2021. 13:26

Upisi u prvi razred

Poštovani,
Detaljno o upisima u prvi razred možete vidjeti na poveznici
Pozivamo roditelje da prijave djecu  osobno  ili telefonom  na broj  031/628-108.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 2. 2021. 15:42

Nastava u školi

Dragi učenici, poštovani roditelji,
u ponedjeljak 1. veljače 2021. u 8 sati ponovno se svi vraćamo u školu. Učenicima od 1. do 4. razreda sada se pridružuju i učenici od 5. do 8. razreda. Detaljno pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 1. 2021. 15:07

Darivati je najljepše

 

U ovo blagdansko božićno vrijeme, svi učenici i djelatnici škole, zajedno s "Rijekom ljubavi", donijeli su prehrambene proizvode i tako pomogli potrebitima u našem Gradu.

Hvala svima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 12. 2020. 12:35

Uspješni rezultati na "Klokanu"

 

Nakon održanog odgođenog matematičkog  natjecanja „Klokan bez granica“ u rujnu 2020. i objave rezultata najuspješnijih natjecatelja naše škole, uručena su im pristigla priznanja i pokloni. Rezultate pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 16. 12. 2020. 19:26

„Ode an die Schule“ ( „Oda školi“)

Kako naša škola nosi ime slavnoga violinskoga virtuoza, odlučili smo se obilježiti i 250. godišnjicu rođenja Ludwiga van Beethovena, jednog od najpoznatijih svjetskih kompozitora. Njegova 9. simfonija glazbena je tema svima nam poznate himne Europske unije - „Ode radosti“. Video uradak koji su snimili učenici 5. b razreda, povodom obljetnice, možete pogledati na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 15. 12. 2020. 15:31

Našem Osijeku na dar!

Jačanje vertikale u hrvatskom obrazovnom sustavu,  obzirom na učenje njemačkoga kao stranog jezika, rezultiralo je projektom "Našem Osijeku na dar!" kojem je nositelj Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika, a financira ga Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke preko svog Veleposlanstva u Republici Hrvatskoj. Projekt se odvija na državnoj razini u sedam gradova u kojima su oformljene mreže osnovnih i srednjih škola. Nositelji projekta u našoj Županiji su učenici OŠ Franje Krežme i profesorice Melita Barišić i Ivana Zakanji, te učenici I. gimnazije Osijek s profesoricama Gordanom Dragušicom i Danielom Dorčak. Tijekom prošle školske godine učenici su obradili temu "Putovanje mojom regijom/mojim gradom", sagledavajući je iz šest različitih aspekata: 
1.     Kratak uvid u povijest regije
2.     Geografske i krajobrazne osobitosti
3.     Jezične posebnosti (dijalekti, zanimljivi izrazi)
4.     Događanja i proslave tijekom godine
5.     Znamenitosti
6.     Nešto sasvim osobito
U sklopu navedenih tema, učenici su  izradili tekstualne i slikovne priloge koji su predstavljeni  na izložbama u školama sudionicama Projekta, a iz učeničkih  priloga nastao je kalendar za 2021. Kalendar s učeničkim radovima poklon je svim učenicima i djelatnicima sudionicima kao i gradu Osijeku za njegov rođendan.

​Izložba u OŠ Franje Krežme

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 1. 12. 2020. 19:48

Prvi na Lampionadi

 

Za rođendan gradu Osijeku, na ovogodišnjoj Lampionadi, Marko Jukić, učenik 6.a razreda OŠ Franje Krežme osvojio je prvo mjesto u kategoriji "Grad Osijek" s lampionom Vodena vrata.

"Inspiraciju sam dobio šetajući Promenadom.  Kod kuće imam Unimat pilicu s kojom mogu ispiliti sve što zamislim. Prvo sam nacrtao dijelove vodenih vrata na šperploči, a onda sam ih izrezao, lijepio, bojao temperom i ukrašavao kamenčićima i mahovinom. To sam radio cijeli tjedan i dobro se zabavio, a trenutno smišljam nove teme.", rekao je Marko, a drago mu je što je pobijedio u kategoriji gdje pobjednika bira stručno povjerenstvo.
Čestitamo Marku i svim učenicima koji su izradili lampione i sudjelovali u Lampionadi!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 30. 11. 2020. 18:43

Školski medni doručak

Školski medni dan treba se održati 7. prosinca 2020. povodom Dana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Taj smo dan proslavili ranije, zajedničkim mednim doručkom, koji je, zbog epidemioloških mjera, trajao cijeli tjedan. Učenici razredne nastave su blagovali medni kruh i pili čaj s medom u školskoj kuhinji, a sve je završilo svečanom podjelom slikovnica učenicima prvih razreda. Svi su učenici pojeli svoj medni doručak i popili čaj, iako su govorili kako ne vole med. Ovo je bila uspješna promocija zdravog doručka te  ovim putem zahvaljujemo  našim domaćim slavonskim pčelarima koji su nam to omogućili.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 29. 11. 2020. 15:36

Važna obavijest

Dragi učenici predmetne nastave, poštovani roditelji,
obavještavamo vas kako će se od utorka 24. 11.2020. nastava održavati na daljinu od kuće. Nastava na daljinu održavat će se dva tjedna, do petka 4. 12. 2020. prema novom rasporedu koji ste dobili i koji se nalazi na stranici škole. 
Nastava u školi počinje u ponedjeljak 7. 12. 2020. u 8.00 sati prema starom rasporedu.
Budite marljivi, uporni i ustrajni u radu kako biste što više naučili. Redovito pratite nastavu preko Teamsa i uključujte se u rad.
                                                             

       Vaši učitelji, pedagoginja i ravnateljica

 Na poveznici pogledajte RASPORED.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 11. 2020. 14:03

Najbolji likovni rad za Moj prvi godišnjak!

Učenici prvih razreda sudjelovali su u tradicionalnom likovnom natječaju za prvašiće, koji Glas Slavonije organizira u sklopu priloga Moj prvi godišnjak. Ovogodišnja je tema bila  Moj muzej. U konkurenciji 81 osnovne škole i 138 razreda pobijedila je Rita Slivka, učenica 1.a razreda.

Čestitamo našoj Riti i svim prvašićima koji su sudjelovali u ovogodišnjem natječaju!

Sve njihove radove možete pogledati na online izložbi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 13. 11. 2020. 19:35

Čist grad-naš ponOS

Na tribini Čist grad-naš ponOS je sudjelovao Marko Jukić, učenik 6.a razreda. Kao predstavnik naše Škole, izložio je svoje dojmove o radionici udruge KuzisKod, održane prošle nastavne godine, u sklopu nastave geografije. Učenici su na zanimljivoj radionici saznali mnogo informacija o ekologiji i očuvanju okoliša kroz izradu plakata. Naglasak je bio stavljen na recikliranje i pretvaranje otpada u korisne sirovine i smanjenje zagađenja, što je ujedno i tema našeg Erasmus+ KA2 projekta.
Marko je na tribini istaknuo važnost očuvanja okoliša jer priroda može opstati bez čovjeka, ali mi ne možemo preživjeti bez prirode.
Više o Projektu:
  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 28. 10. 2020. 21:40

Državno natjecanje iz tehničke kulture Vijest ima dokument u privitku

 

Čestitamo učenicama!

Barbari Brandeker na osvojenom 2. mjestu na Državnom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji Modelarstvo uporabnih predmeta

i

Klari Uranjek na osvojenom 6. mjestu u kategoriji Fotografija.

Ovogodišnja je tema natjecanja bila Igračka. Barbara je izradila vrtuljak od šperploče koji ima šest gondola, a u njima se nalaze pojmovi za igru pantomime dok je Klara na svojih šest fotografija postavila vodene žigove (skrivena slova) koji su igrom tvorili pojam Osijek.

 

Detaljnije o radovima pogledajte pod opširnije. Rezultate svih ostalih kategorija pogledajte na poveznici.

Čestitamo i mentorici Ivani Zakanji!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 10. 2020. 16:18

"Klokan bez granica" 2020.

U četvrtak 17. rujna u našoj je  školi  održano međunarodno natjecanje „Klokan bez granica“. Sudjelovalo je 70 prijavljenih  učenika.
Objava rješenja bit će  16. 10. 2020., a objava neslužbenih rang-lista  19. 10. 2020. na
internetskoj stranici  HMD-a. Nagrade najboljim učenicima dodjeljivat će se od 3. studenog 2020.

Čestitke svim učenicima na trudu i zalaganju  u rješavanju zadataka!

                                                                                                   Sandra Binder

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 22. 9. 2020. 16:24

Obavijest za učenike i roditelje

Obavijest za roditelje o pohađanju nastave u skladu s epidemiološkim mjerama. Naputci su podložni izmjenama do početka nastavne godine.

PRVI DAN ŠKOLE ZA UČENIKE PRVIH RAZREDA
U ponedjeljak 7. rujna u 9 sati, na prostoru školskog igrališta, pozdravit ćemo  učenike i roditelje   prigodnim programom. 
Učiteljice će djecu odvesti u učionice na upoznavanje, a roditelji će za to vrijeme biti upoznati s osnovnim informacijama o prvom školskom tjednu.

OSNOVNE OBAVIJESTI
Roditelji ne smiju ulaziti u školu, dijete mogu dopratiti do ulaznih vrata škole. 
Za sve obavijesti treba se obratiti dežurnoj osobi na ulazu u školu.
Učenici od 5. do 8. razreda nose maske u učionicama, hodniku, pri ulasku u školu.
Svoje stvari odlažu u garderobne ormariće.
Sat traje 45 minuta, a svi odmori 5 minuta i nema zvona!
Primjenjivat će se preporuke Ministra (blok sat, nemiješanje skupina, redovito provjetravanje učionica i čišćenje površina te higijena ruku).
Učenici od 1. do 4. razreda ne nose maske u učionicama, već samo u hodnicima.
Važno je da svi učenici u svojim školskim torbama imaju svoje boce s vodom, papirnate maramice, malo dezinfekcijsko sredstvo, paketić vlažnih maramica.

ULAZ U ŠKOLU S MASKAMA
Učenici 1., 2. i 4. razreda ulaze na stražnji ulaz u školu u 7 i 45 u pratnji svojih učitelja.
Učenici 3. razreda ulaze u školu s dvorišne strane na ulaz kod školske sportske dvorane u 7 i 45 u pratnji svojih učitelja.
Učenici od 5. do 8. razreda ulaze na glavni ulaz iz Školske ulice u 7 i 50 kada ih pusti dežurni učitelj.
 

UŽINA
Učenici od 1. do 4. razreda  užinaju 2. sat u svojim učionicama, uz pridržavanje higijenskih mjera.
Učenici od 5. do 8. razreda užinaju 3. sat u svojim učionicama, uz pridržavanje higijenskih mjera.

NASTAVA
Svaki će učitelj kreirati pauze unutar blok sata i provoditi izvanučioničku nastavu kako bi učenici boravili na svježem zraku. Nastojat ćemo što više smanjiti kretanje po školskim hodnicima. Izbornu nastavu organizirat ćemo u poslijepodnevnoj smjeni.

RASPORED
PRIJEPODNE                                                Odmori traju 5 minuta
1. sat      8.00 – 8.45
2. sat      8.50 – 9.35
3. sat      9.40 – 10.25
4. sat     10.30 – 11.15
5. sat     11.20 – 12.05
6. sat     12.10 – 12.55
7. sat     13.00 – 13.45

POSLIJEPODNE
1. sat    14.00 – 14.45
2. sat    14.50 – 15.35
3. sat    15.40 – 16.25
4. sat    16.30 – 17.15

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 31. 8. 2020. 12:49

Županijsko natjecanje LiDRaNO 2020.

Na županijskom natjecanju LiDRaNo 2020., održanom 12. ožujka 2020. u OŠ Retfala u području dramskoga izričaja, sudjelovale su učenice Klara Uranjek i Ana Romolić (8.b ) s izvedom Crno na bijelo. U području literarnog stvaralaštva, sudjelovale su učenice Klara Uranjek (8.b) s tekstom Tako to ovdje ide i učenica Ana Bosančić (6.b) s tekstom U učionici povijesti.
Čestitamo i ponosni smo na naše učenice!
Zahvaljujemo mentoricama Ivani Šunjić i Nataši Turkalj.

a žnijs.kom natjecanju LiDRaNo 2020., održanom 12. ožujka 2020. u OŠ Retfala, u području dramskoga izričaja, sudjelovale su učenice Klara Uranjek i Ana Romolić (8.b ) s izvedom Crno na bijelo. U području literarnog stvaralaštva, sudjelovale su učenice Klara Uranjek (8.b) s tekstom Tako to ovdje ide i učenicana Bosančić (6.b) s tekstom U učionici povijesti.
Čestitamo i ponosni smo na naše učenice!
Zahvaljujemo mentoricama Ivani Šunjić i Nataši Turkalj.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 20. 3. 2020. 14:06

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Na Županijskom natjecanju iz tehničke kulture, održanom 6. ožujka 2020. u OŠ Jagode Truhelke u Osijeku, sudjelovali su naši učenici: Marko Jukić (5. a), Barbara Brandeker (7. b), Jakov Gutzmirtl (7. b), Leona Prokš (7. b), Klara Uranjek (8. a) i Nika Važić (8. b).
Postigli su sljedeće rezultate:

1. mjesto - Klara Uranjek u kategoriji Fotografija

1. mjesto - Nika Važić u kategoriji Robotsko spašavanje žrtava (ispred Doma tehnike) 

2. mjesto - Barbara Brandeker u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina

2. mjesto - Marko Jukić  u kategoriji Modelarstvo i maketarstvo  

3. mjesto - Jakov Guttzmirtl u kategoriji Strojarske konstrukcije
3. mjesto - Leona Prokš u kategoriji Obrada materijala


Učenici Klara Uranjek, Nika Važić i Barbara Brandeker plasirali su se na državno natjecanje. 

Radove učenika pogledajte pod opširnije.

 Čestitamo svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 20. 3. 2020. 13:45

eTwinning projekt Šetnja Europskom avenijom

U sklopu eTwinning projekta Šetnja Europskom avenijom, u Osijeku je održan sastanak učenika i učitelja  OŠ Vođinci i OŠ Franje Krežme.

Učili  su o secesiji na izložbi u Staroj pekari, vođenoj šetnji Europskom avenijom, upoznali Viktora Axmanna koji je pričao kako je izgradio kino Urania i Sakuntala park te još neke veoma zanimljive priče. Na kraju je održano druženje i sastanak u školi, predstavljanje vinkovačke secesije, eTwinning platforme i izrada suvenira sa secesijskim motivima.
Pogledajte fotogaleriju na poveznici.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 14. 3. 2020. 17:10

Županijsko natjecanje iz matematike

Na Županijskom natjecanju iz matematike, održanom 4. ožujka 2020. u OŠ Darda, sudjelovali su naši učenici: Marko Jukić (5.a), Iva Harc (5.b), Franka Džumhur (5.b), Jakov Bošković (5.b), Ana Bošković (6.b), Nikolina Blažević ( 7.b) i Fran Pešti (7.b).
Postigli su sljedeće rezultate:
2. mjesto - Marko Jukić
6. mjesto - Iva Harc
15. mjesto - Franka Džumhur
15. mjesto - Jakov Bošković
10. mjesto - Ana Bosančić
4. mjesto - Nikolina Blažević
6. mjesto - Fran Pešti

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima, Aniti Nikolić i Borisu Bubaloviću.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 13. 3. 2020. 12:10

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika


Ove školske godine, na školskoj razini Natjecanja u znanju engleskog jezika sudjelovalo je 409 učenika iz 54 škole u Osječko-baranjskoj županiji. 
Na 22. županijsko natjecanje u znanju engleskog jezika, koje je održano u utorak, 3. ožujka 2020. u OŠ Višnjevac, pozvano je 46 učenika, a među njima je bila i Anja Rotim, učenica 8.a razreda naše škole.

Čestitamo učenici i mentorici Kseniji Rumora!

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 9. 3. 2020. 20:49

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika, održanom 19. 2. 2020. u OŠ Retfala,  sudjelovale su naše učenice Anja Rotim (8.a), Nika Važić (8.b) i Petra Selthofer (8.b).

Postigle izvrsne rezultate:

1. mjesto Petra Selthofer

2. mjesto Anja Rotim 

4. mjesto Nika Važić

Čestitamo učenicama i njihovoj mentorici Meliti Barišić na izuzetnom uspjehu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 9. 3. 2020. 11:30

Veseli maskenbal

Na pokladni je  utorak održan  maskenbal učenika od prvog do četvrtog razreda. Svaki razred predstavio se skupnim nastupima koje je ocjenjivalo tročlano prosudbeno povjerenstvo.

U moru zanimljivih ideja odabrani su najzanimljiviji:
1. mjesto - 3. a razred- skupna maska Liječnici protiv virusa
2. mjesto - 1. a razred - skupna maska Bubamare 
3. mjesto - 1. b razred - skupna maska Mravi 

Nakon proglašenja, nastavljena je zajednička zabava uz glazbu i ples.

Fotografije i filmiće pogledajte u poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 26. 2. 2020. 18:08

Obavijest o izboru loga za Erasmus+ KA2 projekt Together-to get there

Dragi učenici,
izabrano je pet najboljih loga na razini škole.
Izabrani radovi se šalju na natjecanje za izbor loga Erasmus+ KA2 projekta Together-to get there.
U tom će natjecanju biti najbolja loga iz Cipra, Finske, Španjolske, Italije, Grčke i, naravno, Hrvatske. O detaljma on-line glasanja ćete svi biti pravovremeno obaviješteni početkom drugog obrazovnoga razdoblja.
Pristiglo je pedesetak radova i zadatak Povjerenstvu nije bio lagan. Vaši su radovi izvrsni pa ćemo napraviti izložbu svih pristiglih radova kako bi svi vidjeli vaš trud.

Najbolje radove su izradili: Ana Vučković, Nena Šundalić, Matej Olujić, Filip Higl i Tena Varvodić.

Čestitamo svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 22. 12. 2019. 19:36

Projekt „Stärkung der DaF-Vertikale im kroatischen Bildungssystem“

Učenici 8. razreda, s profesoricom Melitom Barišić, započeli su suradnju s učenicima 2.c razreda I. gimnazije i  profesoricama Gordanom Dragušicom i Danielom Dorčak na projektu čiji je nositelj KDV (Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika).
Naziv projekta je „Stärkung der DaF-Vertikale im kroatischen Bildungssystem“. Projekt se provodi u sedam gradova u Hrvatskoj (Zagreb, Ivanec, Koprivnica, Osijek, Rijeka, Split i Zadar). U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola. Planirano trajanje projekta je od rujna 2019. do prosinca 2020. godine. Tema projekta je „Eine Tour durch meine Region/meine Stadt“, a krajnji rezultat je izložba radova u školama te godišnji kalendar 2021. (DaF-Jahreskalender 2021).

Više fotografija pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 18. 10. 2019. 20:29

Državna smotra učeničkih zadruga

U dvorani Barun Trenk u Vinkovcima, 9. i 10. listopada 2019. je  održana 31. smotra učeničkih zadruga na kojoj su se predstavile najbolje 64 učeničke zadruge iz Hrvatske te gosti iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Na posebno uređenim izložbenim prostorima učenici su izložili razne proizvode koje su napravili u svojim školama. Uz zadruge, svaka od županija je zasebno predstavljena izložbenim prostorom, a tijekom trajanja smotre održalo  se i niz kreativnih i eduaktivnih radionica.

Na smotri je sudjelovala i naša  zadruga Krežmolina. Fotografsku tehniku cijanotipije predstavili su Nora Depović i Ivan Ravlić iz 8. b razreda, a, od strane Povjerenstva, pohvaljeni smo za orginalnost i kreativnost te estetiku izložbenog prostora.

Fotogaleriju pogledajte na poveznici.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 16. 10. 2019. 18:14

Strategija i vizija poboljšanja rada škole i školskog okruženja i uloga međunarodnih projekata

 Praćenjem europskih i svjetskih trendova te analizom kvalitete rada i uspješnosti potreba i interesa učenika i učitelja, a sve u cilju poboljšanja školskog kurikuluma izradili smo dugoročnu strategiju rada naše škole. Strategija i vizija nam je kvalitetan razvoj i modernizacija škole pomoću novih metoda i pristupa za jačanje obrazovnog procesa u svrhu dobrobiti i uspješnosti učenika te prepoznatljivost i konkurentnost škole u gradu. Kako smo u IKT području dostigli značajnu razinu i ostvarili vrhunske rezultate, spoznali smo potrebu razvijanja životnih vještina, kao što su komunikacija, izgradnja kritičkog mišljenja, pozitivnog razmišljanja, brige za zdravlje, osvješćivanja sebe u svijetu i senzibiliziranje na različitosti. To je od velike je važnosti pri izgradnji svakog pojedinca za europske i svjetske dimenzije suživota. U svemu tome imaju ulogu međunarodni projekti u koje je naša škola uključena.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 25. 9. 2019. 15:59

Posjetili Karlovac

Ućenici osmih razreda proveli su terensku nastavu na temu Domovinskog rata u Karlovcu. Drugu godinu za redom, projekt Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar gostuje u Karlovcu. Gotovo četiri tisuće osmaša iz slavonskih županija  obišlo je karlovačke znamenitosti, upoznalo grad i čulo priču o Karlovcu u teškim godinama Domovinskog rata. Učenici su poslušali uvodno predavanje “Domovinski rat u Karlovcu” posjetili vanjski dio Muzejskog kompleksa Turanj, Aquatiku, Aleju branitelja i Gradski muzej Karlovac te  prošetali najstarijim dijelom grada.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 9. 6. 2019. 18:32

Na izletu

Povodom Dana škole svi djelatnici su bili na jednodnevnom izletu u Đurđevcu. Posjetili smo Stari grad, Dalijevu i ostale zanimljive muzejske izložbe, pogledali uprizorenje legende o picokima te obišli Posebni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci. Bilo je to lijepo i ugodno druženje. Pogledajte fotogaleriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Jager  datum: 26. 5. 2019. 12:28
» Arhiva naših vijesti    
 


English

Oglasna ploča

Udžbenici

Popis udžbenika nalazi se u priloženom dokumentu.

(kupuju se naslovi označeni plavom bojom)

Priloženi dokumenti:
Popis udzbenika 21 22.zip


Projekti


Korisni linkovi

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju